• Groeipapier instructies

  Zo laat je jouw groeipapier bloeien

 • Stap 1: Bevochtig het papier

  Maak het papier goed nat met een watersproeier. En dan bedoelen we ook echt goed nat! Het is namelijk de bedoeling dat het papier oplost en de zaadjes ontkiemen. Leg het natte groeipapier op de plek waar je de plantjes wilt laten ontkiemen. Bijvoorbeeld in de tuin of in een pot. Gebruik zaaigrond of potgrond als bodem. Wil je het groeipapier in de tuin planten? Dan kun je dit het beste tussen half mei en oktober doen. Binnen kun je het hele jaar door planten.

  Stap 2: Bedek met een laagje aarde

  Schep nu ongeveer 1 tot 1,5 cm zaaigrond of potgrond op het groeipapier. Het is belangrijk om het groeipapier met een dun laagje te bedekken, zodat de zaden voldoende voedingsstoffen, bescherming en zonlicht hebben om te ontkiemen. Een dikke laag aarde zorgt ervoor dat de zaden minder snel of helemaal niet kunnen ontkiemen.

  Stap 3: Geef de zaden veel water

  Het groeipapier mag je iedere dag water geven, zodat het lekker vochtig blijft. Gebruik een watersproeier zodat het water gelijkmatig wordt verdeeld.

  Stap 3: Licht, warmte en liefde

  De plantjes voelen zich het meeste op hun gemak op een lichte en warme plek. Maar plaats het niet in het directe zonlicht. Te veel zon kan het papier uitdrogen, waardoor de plantjes niet kunnen ontkiemen. Na een week hoor je de eerste plantjes te zien. Blijf voldoende water geven zodra de eerste stengels zich boven de grond laten zien. Dit hoeft niet meer iedere dag, maar het is belangrijk dat de planten goed vochtig blijven.

 • Vragen