Return to site

Nationale Zaaidag: voer de BIJ

zondag 21 april 2024

· Event,Voedselbos

Op zondag 21 april & maandag 22 april 2024 vieren wij de Nationale Zaaidag in samenwerking met The Pollinators. Zo helpen wij samen bestuivende insecten aan een feestmaal en dragen bij aan de biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen. Ecosystemen kunnen niet zonder en de afnemende populaties hebben directe negatieve gevolgen. Het leidt tot een verminderde diversiteit van plantensoorten en ecosystemen, Ook is een groot deel van ons voedsel afhankelijk van de bestuiving door insecten. Niet alleen voor ons. Ook andere dieren zijn afhankelijk van deze insecten als voedselbron. Dit kan leiden tot verstoringen in voedselketens en het uitsterven van insectensoorten.

Help je mee?

Wij nodigen je uit om samen met ons te zaaien in ons voedselbos. We delen bloemenzaadjes uit en creëren daarmee een voedselbank voor onze bestuivende vrienden. Een mooie gelegenheid om je (weer) te verbinden met de natuur en elkaar. Samen zetten we ons in voor het welzijn van bestuivers en voor meer biodiversiteit.

Datum: zondag 21 april & maandag 22 april 2024
Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur

Toegang is uiteraard geheel gratis. Vanaf 16.00 uur staat de borrel klaar met een hapje en drankje.

Meld je aan door een mail te sturen via onderstaande button. Geef in je bericht even aan welke datum je verwacht te komen. Je mag ook een Whatsapp sturen naar Peter (06 50 50 7000).

Een kleine moeite met een fleurige afloop!